Västervik

Vill du köra båtbuss i sommar?

Vi utbildar dig!

Vi letar just nu efter personer som vill förstärka vårt team och köra båtbuss under sommarsäsongen 2024. Du behöver inte ha någon erfarenhet av att köra passagerartrafik med båt och du kommer få utbildningen kostnadsfritt av oss. Du måste ha fyllt 20 år och vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller ett intresse för båtar.

Utbildningen till Fartygsbefäl klass VIII kommer ske på plats i Karlstad med start i januari och kommer att förläggas till kvällar och/eller helger. Under våren kommer övningskörning och uppkörning i tillägg till utbildningen.

Skeppa rederi kör passagerartrafik med båtar i Karlstad med omnejd på Klarälven och i Vänern under sommarmånaderna. Våra båtar kör alla dagar i veckan, även helger, och innebär ibland tidiga mornar och sena kvällar, men största delen av trafiken sker dagtid. Vi kör både tidtabellsbunden kollektivtrafik och chartrar. Arbetet innebär att du ska köra båt, ta ombord passagerare, ta betalt, svara på frågor samt ansvara för säkerheten ombord. Ofta arbetar du även med en båtvärd men det är viktigt att du ska känna dig säker på att hantera båtarna helt ensam också. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att gå utbildningen och kunna bli anställd som skeppare behöver du genomgå och få grönt ljus på ”läkarintyg för sjöfolk” vilken innefattar hälsodeklaration, allmän undersökning och syn- och hörselkontroll. Hos Transportstyrelsen kan du läsa mer om intyget.

 

Läs mer om oss på skeppa.se

 

VEM ÄR DU?

• Du som söker ska vara social, positiv, flexibel och gilla att jobba i team.
• Du ska kunna arbeta minst 50 % under sommaren 2024 enligt schema under perioden 1 juni – 31 augusti.
• Du måste ha fyllt 20 år.
• Du ska gärna ha sjövana eller ett intresse för båtar.
• Du ska vara ansvarstagande och känna dig säker på att framföra båtar samt ta ombord passagerare själv.
• Du måste kunna ta självständiga beslut och kunna arbeta under stressiga förhållanden.
• Du måste kunna kommunicera i tal och skrift på svenska.

 

Är du intresserad? Skicka ett mail där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen och jobba med oss till anna@skeppa.se senast den 5/12 2023.