Upptäck Linköping

Upptäck Linköping

Upptäck Kinda kanal & Bergs slussar

Boka din upplevelse

Upplev Linköping, Kinda kanal - Bergs slussar vattenvägen

På våra turer med träbåten Stockholm låter vi dig uppleva mer under din vistelse i Linköping. Med flera avgångar per dag kan du resa mellan Linköping city och Bergs slussar och omvänt. Båtturen tar lite drygt en timme enkel resa och låter dig uppleva Kinda Kanal inklusive en slussning i Nykvarns sluss, sjön Roxen och Bergs slussar vid inloppet till Göta Kanal. Vi erbjuder även en guidad tur på KInda kanal som utgår från Linköping city. Du kan köpa enklare fika till din båtresa eller ta med dig eget fika eller matsäck.

Ombord på Stockholm

Stockholm är en femton meter lång träbåt som byggdes 1946 på Norrvikens båtvarv i just Stockholm. Genom åren har hon trafikerat flera svenska vatten. Sina första åren gjorde hon i Stockholm där hon gick som passagerarbåt i city.

Den gamle svenska kungen var ombord på Stockholm liksom andra av dåtidens storheter som Lord Mountbatten och John D Rockefeller Jr. I början av 1990-talet landade Stockholm i Karlstad och trafikerade i flera år Klarälven, då under namnet Sola IIII.

Efter att i flera år stått på land och förfallit köpte Hammarö Sjötrafik (Skeppa) båten under 2020 då man även påbörjade en stor renovering på Varvet Vänern för att återställa båten till sin ursprungliga skepnad. I och med det togs även det ursprungliga namnet Stockholm tillbaka.

År 2022 var kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia ombord och reste med Stockholm på Göta kanal för kanalens 200-årsfirande.

Bergs slussar

Bergs slussar är ett spektakulärt besöksmål i Göta Kanal. Här finns kanalens största slusstrappa som tar båtarna 18,9 meter till eller från sjön Roxen. Bergs slussar är en populär destination, inte bara av de som åker Göta kanal i sina båtar. Hit kommer besökare för att äta, fika, spela minigolf eller varför inte bara insupa den härliga atmosfären och titta på passerande båtar.

Linköping C till Bergs slussar

Linköping hamn - Bergs slussar. Ca 1 h 15 min.
Från
175 sek

Lär dig mer om Bergs slussar

Göta Kanals största besöksmål

Kinda kanal

Upplev anrika Kinda kanal som sommaren 2021 firade 150-årsjubileum. De norra delarna av kanalen mynnar ut i Linköping city och innehåller flera slussar. På vår tur kommer du få uppleva slussning i Nykvarns sluss som är en av totalt femton slussar i den åtta mil långa destinationen. Kinda kanal har en gedigen historia och mycket fungerar fortfarande som det gjorde när kanalen invigdes. Bland annat öppnas alla slussar av slussvaktare.

Historiska Kinda kanal

Sex sjöar, femton slussar och åtta mil

Linköping

Oavsett om du är ute efter en stillsam promenad, att uppleva historiens vingslag eller känna stadspulsen, shoppa och äta gott så har Linköping city något för dig. Sommarstaden Linköping erbjuder en levande stadskärna med Stora Torget som mittpunkt. Hr hittar du uteserveringar, butiker och alla typer av evenemang. Vill du istället uppleva hur Linköping såg ut förr i tiden är det till Friluftsmuseum och gamla Linköping du ska bege dig.

Bergs slussar till Linköping C

Bergs slussar - Linköping C. Ca 1 h 15 min.
Från
175 sek

Upptäck Linköping city

En perfekt mix av puls och lugn